Cuvée Marine 2015

Cuvée Marine 2015

Cuvée Marine är ett samarbete med unga franska vinmakare från Bordeaux. Druvorna skördades för hand hösten 2015 från tre odlingsplatser på Kullahalvön och är av sorten Solaris. Vinet är fruktigt och uppfriskande med doft av persika, päron och kola. Smaken ger mycket citrus, krusbär samt nötiga toner. Passar bra till fisk, skaldjur, sallader, getost samt lättare kötträtter.

Beställt på winefinder.se/khvingard

Rosé Auriel 2015

Rosé Auriel 2015

Rosé Auriel är ett samarbete med unga franska vinmakare från Bordeaux. Druvorna skördades för hand hösten 2015 och är av sorterna Rondo (75%) och Regent (25%). Vinet är fruktigt och uppfriskande med doft av solmogna jordgubbar och grapefrukt. Solmogna bär återkommer i smaken där även en komplexitet av mörk choklad träder fram. Passar utmärkt som aperitif tillsammans med charkuterier och lagrad hårdost, eller till fisk, skaldjur och kryddiga maträtter.

Beställt på winefinder.se/khvingard

 

Claret 2014

Claret 2014

Vinet är en cuvée av druvorna Rondo och Regent som skördades för hand hösten 2014. Det är varsamt filtrerat för att behålla smak och arom. Vår Claret är ett lättare rödvin med karaktär av svarta vinbär, skogsbär, björnbär samt en kryddig eftersmak. Passar bra till fisk, sallader, tapas, svensk husmanskost eller lakrits och mörk choklad.

Beställt på winefinder.se/khvingard

Beställningsnummer Systembolaget: 30768