Upptäck Kattegattsledens vackra sträckning genom Kullabygden. Cykelturen tar dig från kust till kust och passerar genom ett varierande odlingslandskap där rapsen och fruktträden står i full blom. Tiden mellan ”Hägg och Syren” är enligt många den absolut vackraste tiden på året och på cykel finns det chans att uppleva mycket mer!  

Du kommer att få möta personerna bakom några av bygdens småskaliga mat- och dryckesföretag och få se och höra deras story. Varje matföretag erbjuder små smakprov och på Kullahalvöns vingård serveras en enklare måltid med produkter från bygden. Passa på att uppleva våren före den är förbi. Välkommen till en skön och minnesvärd dag i vår vackra Kullabygd.

 
Start Jonst
 

Cykling: Rutten är en dryg ”halvmara”, dvs. en sträcka på ca 2,5 mil mellan Jonstorp och Höganäs. Tidsåtgången beräknas till ca 6-7 h men varierar klart beroende på cykeltempo och hur länge man stannar till på stoppen. Rutten följer Kattegattsleden dvs. på cykelvägar eller vägar med begränsad trafik.

Biljetter: Avgångstider är mellan 08.30–11.00, med startid varje hel och halvtimme vid Tunneberga Gästgifvargård i Jonstorp. Observera begränsat med platser per starttid, som förbokas på Tickster. 

Busstransport: En bussbiljett för passagerare inkl. cykel Höganäs/Jonstorp går att boka till via Tickster, med start en halvtimme före starttiden för cykling, med avgångstid Höganäs Stadshus, kl. 08.00, 09.00 samt 10.00.


Detta ingår:
Du möter passionerade producenter, hör deras story och får smakprov.
Du får avnjuta en måltid med produkter från bygden och umgås med trevligt umgänge!
Du bättrar på konditionen och lättar ditt samvete.

Priser och praktiskt:
Biljettpriset är 350 kr/pers. 400 kr/pers om man väljer busstransfer Höganäs - Jonstorp
Olika sorters av lokal dryck kan köpas till måltiden.
Ta med cykelkorg och kylväska om du vill handla.