Oenologiska analyser

Vi arbetar med moderna och beprövade metoder; enzymatiska testar samt FTIR-analyser (Fourier Transformed Infrared). De båda systemen kompletterar varandra och levererar exakt data snabbt.

Enzymatiska analyser är precisa i milligramgränserna, bra till exempel för koppar, svavel & fritt kväve. FTIR, som i stort sätt har revolutionerat analyser vid vinproduktion, levererarar exakta värden för Brix, glukos/fruktos, alkohol, totalsyra, mjölksyra, äppelsyra, flyktiga syror, pH-värdet.

Vi kan ta emot prover av druvor, must, jäsande must, vitt vin, rött vin, mousserande vin och dessertvin. Kom förbi eller skicka in prov, 100 ml i en sluten behållare räcker. Vi analyserar flera gånger i veckan vilket ger snabba resultat. 

 

FTIR-analyser är ett starkt verktyg till förbättring av bland annat:

I.      Bättre bedöma skördetid

II.     Följa jäsningsprocesserna

III.    Alkohol vol % & torrhetsbedömning för etikett

IV.   Utöver analysen är rådgivaning info för oenologiska behandlingar inkluderad

 

Foss
 

Priser

I.     FTIR enstaka prov, 300 kr ex moms

II.    10-kort FTIR, 2500 kr ex moms

III.   Enzymanalys, 250 kr ex moms + respektive kostnader för kit