Årgång 2018

En speciell säsong med ett soligt och torrt klimat som vi inte är vana vid. Under året fick vi 440 mm regn mot vanliga 700-800 mm.
Druvorna klarade torkan utmärkt och vi fick ett fantastiskt druvmaterial att arbetet med.
Vi skördade två sista helgerna i september och första helgen i oktober.

Vi lanserar två viner under försommaren, Lyckeris och vår rosé, och under hösten kommer lansering av Immelen 2018.
Utöver det har vi fler intressanta lanseringar på gång, varav ett rödvin som nu ligger och mognar på tank efter flera månader på ek.

Skärmavbild 2019-07-05 kl. 01.01.18.png

FÖRSTA LANSERINGEN AV ÅRGÅNG 2018

Nu släpper vi två viner från årgång 2018 till Systembolaget.
Ni hittar dom i Höganäs, Ängelholm, Råå, Berga och Drottninggatan Helsingborg, samt beställningssortimentet över hela Sverige.

Lyckeri 2018 Assemblage 2018 (art# 33704) är ett vitt vin, frisk och fruktig med karaktär av tropiska frukter & plommon.

Rosé Assemblage 2018 (art# 33701) är fruktig och elegant med karaktär av mogna röda bär samt underliggande rostade nyanser.

Årgång 2017

Vädret var en utmaning det här året, relativt kallt och lite sol under sommaren samt att hösten fortsatte i regnets tecken.
Vi lyckades få till vin, mindre kvantiteter än vi hoppats på men kvalitén i druvorna fanns där!
Vi skördade andra halvan i oktober uppdelat på tre helger, jäsningen gjordes i mindre batcher och sedan har vår vinmakare K Felix G Åhrberg komponerat ihop olika assemblage.

Vi släppte Lyckeri 2017 och Rosé Auriel 2017 på Systembolaget under sommaren. Båda vann medalj International Wine Challenge i London.
Rosé Auriel 2017 blev belönat med silver I AWC Vienna samt så fick Lyckeri 2017 utmärkelsen Seal of Approval.
Under hösten släppte vi även vårt premiumvin Immelen 2017, där vi gläds åt guldmedalj och 95 poäng i International PIWI Wine Awards.

Immelen2017
 

Immelen 2017
Immelen är ett vin med stor kropp och karaktär. Vi lät druvorna vid odlingen runt gamla Bräcke Skola hänga till sent i oktober för att nå hög aromatisk mognad. Druvorna är Solaris och kommer från 12 år gamla stockar. I vinkällaren har vi sedan jobbat nära batchen för att lotsa druvorna till ett stort vin.

Efter jäsning låg det unga vinet på finjästen i åtta månader och vinmakaren K Felix G Åhrberg utförde batonage endast vid ett fåtal tillfällen. Två tredjedelar av vinet har därefter lagrats två månader på nya fat av österrikisk ek. Detta har givit extra nyanser av rostade toner, vilket väl kompletterar ett livfullt vin som spänner sig från fruktigt & blommigt till brödiga & nötigt.

Lagom till lanseringen gläds vi åt guldmedalj och 95 poäng i International PIWI Wine Awards, särskilt eftersom 2017 var en stor utmaning med få soltimmar och mycket nederbörd under växtperioden. Vi är mycket glada för detta erkännande av både Immelen 2017 och vingården. Vinet går att beställa via BottleInBox och skickas ifrån Danmark

Skärmavbild 2018-05-31 kl. 13.55.10.png

Rosé Auriel 2017 (32970)
För tredje året lanserar vi Rosé Auriel. Namnet kommer från en ung fransk vinmakare som var med oss under skörden både 2015 & 2016. Druvorna är mestadels Rondo och Regent, men vinet är även en assemblage av sex andra druvsorter. Dessutom kommer en mindre del från vårt rosé 2016 som legat på fransk ek i ett år. De olika jäsningarna komponerar varandra till ett vin med karaktär av röda skogsbär och toner av härliga kryddor. Vår kära Auriel var även med oss i årets skörd som ägde rum fjärde & femte helgen i oktober. Lanseras på Systembolaget 1/6.

165 kr

Slutsålt

Lyckeri 2017 (32967)
Vitt torrt vin som är ett assemblage från tre olika odlingslägen. Vi skördade olika dagar under andra halvan av oktober, sedan jäste Felix olika batcher som han sedan komponerade till ett vin med tropiska frukter & gula frukter i olika dimensioner. Vinifierat på ståltank, legat på finjästen i fem månader. Lanseras på Systembolaget 1/6.

199 kr

Slutsålt

 

Årgång 2016

Ett bra vinår där vi fick sol och regn på rätt delar av säsongen, framförallt en solig höst bidrog till bra mognad.
Vi skördade dels i mitten av september, de torra vinerna, samt i slutet av oktober för att nå en högre sötma och aromatisk utveckling.

Av druvorna i den tidigare skörden har vi producerat ett torrt vitt vin samt ett torrt rosévin.

Av den senare skörden i slutet av oktober vinifierade vi ett halvtorrt vin - Solaris Late Harvest 2016.
Vi gläds åt en bronsmedalj i IWC, International Wine Challenge samt fins utmärkelse i AWC Vienna.

Solaris2016

Solaris 2016
Torrt vitt vin av druvan Solaris. Friskt och fruktigt med en trevlig karaktär av grapefrukt samt toner av fläder och päron. 

159 kr

Slutsålt

RoseAuriel2016

Rosé Auriel 2016
Vårt Rosé Auriel årgång 2016; fruktigt med karaktär av jordgubbar, samt toner av mörk choklad. Trevligt en sommarkväll.

149 kr

Slutsålt

LateHarvest2016

Solaris Late Harvest 2016
Halvtorrt vitt vin av druvan Solaris, skördades sent i oktober där vi selekterade de bästa druvorna med hög mognad. Vår vinmakare, Franz Schuster, visar nya nyanser av Solaris; vinet har en komplex aromatisk struktur som går från söta päron till mango och fläder. 

279 kr

Beställning via Systembolagets >>
Finns endast ett fåtal kvar

Årgång 2015

En kallare odlingssäsong där framförallt en varm september bidrar till mogna druvor, vi skördade i mitten och i slutet av oktober.
Vi producerade två vita viner, där vi blendar olika batcher av Solaris från olika odlingslägen, samt vår Rosé Auriel.
Under skörd och början av vinifiering fick vi hjälp av två unga vinmakare, Marine & Auriel, från Bordeaux. 

Cuvée Marine 2015
Vinet är fruktigt och uppfriskande med doft av persika, päron och kola. Smaken ger mycket citrus, krusbär samt toner av nöt. 

Slutsålt

Rosé Auriel 2015
En fruktigt och uppfriskande vin med doft av solmogna jordgubbar och grapefrukt. Solmogna bär återkommer i smaken. 

Slutsålt

Roscella 2015
Vinet är fruktigt med aromer av päron och vita blommar. Smaken är fruktig samt toner av kastanj och lakrits. 

Slutsålt