Årgång 2017

Vädret var en utmaning det här året, relativt kallt och lite sol under sommaren samt att hösten fortsatte i regnets tecken.
Vi lyckades få till vin, mindre kvantiteter än vi hoppats på men kvalitén i druvorna fanns där!
Vi skördade andra halvan i oktober uppdelat på tre helger, jäsningen gjordes i mindre batcher och sedan har vår vinmakare K Felix G Åhrberg komponerat ihop olika assemblage.

Vi släppte Lyckeri 2017 och Rosé Auriel 2017 på Systembolaget under sommaren. Båda vann medalj International Wine Challenge i London.
Rosé Auriel 2017 blev belönat med silver I AWC Vienna (vi är superglada för detta) samt så fick Lyckeri 2017 utmärkelsen Seal of Approval.

Vi väntar fortfarande på att släppa ett vitt vin av druvan Solaris, det kommer heta Immelen och är vårt premiumvin från skörden 2017.
Skriv upp er på vårt nyhetsbrev för mer information, släppet sker under hösten 2018.

Skärmavbild 2018-05-31 kl. 13.55.10.png

Rosé Auriel 2017 (32970)
För tredje året lanserar vi Rosé Auriel. Namnet kommer från en ung fransk vinmakare som var med oss under skörden både 2015 & 2016. Druvorna är mestadels Rondo och Regent, men vinet är även en assemblage av sex andra druvsorter. Dessutom kommer en mindre del från vårt rosé 2016 som legat på fransk ek i ett år. De olika jäsningarna komponerar varandra till ett vin med karaktär av röda skogsbär och toner av härliga kryddor. Vår kära Auriel var även med oss i årets skörd som ägde rum fjärde & femte helgen i oktober. Lanseras på Systembolaget 1/6.

165 kr

Lyckeri 2017 (32967)
Vitt torrt vin som är ett assemblage från tre olika odlingslägen. Vi skördade olika dagar under andra halvan av oktober, sedan jäste Felix olika batcher som han sedan komponerade till ett vin med tropiska frukter & gula frukter i olika dimensioner. Vinifierat på ståltank, legat på finjästen i fem månader. Lanseras på Systembolaget 1/6.

199 kr

 

Årgång 2016

Ett bra vinår där vi fick sol och regn på rätt delar av säsongen, framförallt en solig höst bidrog till bra mognad.
Vi skördade dels i mitten av september, de torra vinerna, samt i slutet av oktober för att nå en högre sötma och aromatisk utveckling.

Av druvorna i den tidigare skörden har vi producerat ett torrt vitt vin samt ett torrt rosévin.

Av den senare skörden i slutet av oktober vinifierade vi ett halvtorrt vin - Solaris Late Harvest 2016.
Vi gläds åt en bronsmedalj i IWC, International Wine Challenge samt fins utmärkelse i AWC Vienna.

Solaris2016

Solaris 2016
Torrt vitt vin av druvan Solaris. Friskt och fruktigt med en trevlig karaktär av grapefrukt samt toner av fläder och päron. 

159 kr

Slutsålt

RoseAuriel2016

Rosé Auriel 2016
Vårt Rosé Auriel årgång 2016; fruktigt med karaktär av jordgubbar, samt toner av mörk choklad. Trevligt en sommarkväll.

149 kr

Slutsålt

LateHarvest2016

Solaris Late Harvest 2016
Halvtorrt vitt vin av druvan Solaris, skördades sent i oktober där vi selekterade de bästa druvorna med hög mognad. Vår vinmakare, Franz Schuster, visar nya nyanser av Solaris; vinet har en komplex aromatisk struktur som går från söta päron till mango och fläder. 

279 kr

Beställning via Systembolagets >>
Finns i beställningssortimentet över hela landet samt i följande butiker: Höganäs, Väla, Helsingborg Drottninggatan, Helsingborg Berga, Råå, Ängelholm.

Årgång 2015

En kallare odlingssäsong där framförallt en varm september bidrar till mogna druvor, vi skördade i mitten och i slutet av oktober.
Vi producerade två vita viner, där vi blendar olika batcher av Solaris från olika odlingslägen, samt vår Rosé Auriel.
Under skörd och början av vinifiering fick vi hjälp av två unga vinmakare, Marine & Auriel, från Bordeaux. 

Cuvée Marine 2015
Vinet är fruktigt och uppfriskande med doft av persika, päron och kola. Smaken ger mycket citrus, krusbär samt toner av nöt. 

Slutsålt

Rosé Auriel 2015
En fruktigt och uppfriskande vin med doft av solmogna jordgubbar och grapefrukt. Solmogna bär återkommer i smaken. 

Slutsålt

Roscella 2015
Vinet är fruktigt med aromer av päron och vita blommar. Smaken är fruktig samt toner av kastanj och lakrits. 

Slutsålt

 

Köp vårt vin

Under vissa tillfällen av året lanserar vi våra viner på beställningssortimentet över hela landet samt i hyllan på lokala butiker, se info under respektive vin.

*Det går också bra att beställa via Systembolagets privatimport; dock minimumorder är en blandlåda (6 flaskor) per beställning, leveranskostnad tillkommer.