Genom att även producera Äppelcider tar vi tillvara på äppellandet Sverige. Sverige har en lång tradition att odla goda äpplen med fin aromatik och frisk syra. Dessa breddgrader är faktiskt en fördel när det kommer till goda äpplen, druvor, jordgubbar med mera.

Våra ciders är gjorda i vinstil. 
Vår vinmakare K Felix G Åhrberg har med noggrannhet valt ut äppelsorter som tillsammans har rätt balans mellan sötma, syra och tanniner. Det viktiga är en blandning av olika sorter som tillsammans ger rätt egenskaper och flera nyanser. Då vi själva inte har en större äppelplantering tar vi frukten från Södåkra, som också ligger här ute på Kullahalvön. Äppelsorterna i nuvarande batcher är Rubinola, Ingrid Marie, Sari och Rubinstar.

Kullabergs Äppelcider finns i två utförande, torr och halvtorr, som passar olika sammanhang och smaklökar.

Äppelcider Torr

Frisk och fruktig med balanserad struktur. Gjord i vinstil där vi lyfter fram den naturliga karaktären från frukten

Äppelcider Halvtorr

Frisk och fruktig med härlig karaktär ifrån äpple. Något mer sötma än vår torra cider men fortfarande torr och välbalanserad.