Hitta våra viner
Sverige:
Vi lanserar på Systembolaget under olika delar på året. Vinerna brukar sälja slut relativt fort men några flaskor kan finnas kvar i vissa butiker. Höganäs är vår närmsta butik där alla våra produkter lanseras. En del viner lanseras i lokala sortimentet (från Båstad till Malmö) medan andra lanseras på exklusiva sortimentet (vinkällarbutikerna i Malmö, Göteborg, Stockholm med mera). Alla viner kan beställas online via beställningssortimentet när det finns tillgängligt. Sök gärna “Kullabergs” på Systembolaget.se för befintlig tillgänglighet >>
Lanseringar Systembolaget 2024
19 januari: Askesäng 2022 på exklusiva sortimentet.
3 maj: Immelen 2022 på exklusiva sortimentet.
6 maj: Äppelcider Torr och Äppelcider Halvtorr
6 maj: Bränneslyckan Fatlagrad. Gjort på druvpressrester som lagrats på fat i 12 månader.
1 juli: Lyckeri 2023 samt RVP NV.
27 september: Himmelstorp 2022 på exklusiva sortimentet
25 oktober: Cappelsäng 2022 på exklusiva sortimentet (enbart 250 flaskor)
27 november: Solvik 2022 på exklusiva sortimentet (dessertvin, enbart 240 flaskor)
Skriv gärna upp er på vårt nyhetsbrev för att få information inför lanseringar >>
Utöver lanseringarna på Systembolaget producerar vi även fler viner som lanseras på utvalda restauranger samt i vår egen vinbar Skänken.
Dessutom finns våra viner på många restauranger från Trelleborg i söder till Kiruna i norr. Flera med Michelinstjärnor. Lista över restauranger kommer under vinter.
Utomlands:
Vi är stolta att leverera Svenskt vin även till andra länder! Intresset ökar och vi gör vårt bästa att svara på efterfrågan från nya marknader.
Inom EU: Vi kan leverera direkt till privatpersoner inom EU. Kontakta admin@kullabergs.se
Danmark: Dessutom finns flera viner i Köpenhamn hos vinhandeln Cibi E Vini >>
Italien: Vi finns hos Vinum_Vini >>
Frankrike: Prova våra viner på caféet Fika i centrala Paris
Nederländerna: Askesäng säljs av Vinites.nl >>
Japan: Säljs av Tonkachi med säte i Tokyo. Kolla vår Japanska sida >>
Hong Kong: Ät och drick gott på Embla, högklassig gastronomi, en avknoppning av Frantzéns.
Norge: Flera produkter finns på Vinmonopolet, samt i några restauranger i Oslo
Mousserande viner
Vita torra viner
Röda viner
Övriga viner - Rosé, orange och sött
Säsongsvariationer
Säsongen 2020
Odlingssäsongen började med en kall och torr vår för att under sensommaren och hösten övergå till något soligare klimat. Vi valde att hålla ner mängden druvor per stock vilket bidrog till att vi är väldigt nöjda med kvalitén för året. Skörden gick av stapeln första halvan av oktober, flera druvsorter från olika odlingslägen. Det gör att vi under hösten vinifierade många batcher med sin egen karaktär som sedan, lagom till jul, komponerades till olika assemblage.
Säsongen 2019
En god odlingssäsong med bra variationer av många soltimmar och viktig nederbörd. Därav kunde vi låta en del druvor på vår nyplantering från 2017 hänga kvar och mogna fram, vilket gav flera för oss nya sorter att skörda. Druvorna skördades under perioden 21 september till 31 oktober från våra odlingslägen runt vineriet, Bräcke Skola samt vid Eleshults gård. Vi producerar mestadels stilla vita viner, lite mindre volymer av rosé och orangevin samt även en hel del bubbel (förmodligen lansering till nyår 2020).
Säsongen 2018
2018 var en speciell säsong med ett soligt och torrt klimat som vi inte är vana vid. Under året fick vi 440 mm regn mot vanliga 700-800 mm. Druvorna klarade torkan utmärkt och vi fick ett fantastiskt druvmaterial att arbetet med. Vi skördade två sista helgerna i september och första helgen i oktober.
Vinbiblioteket
Vår första säsong var 2015 då vi skördade på 1 ha, hösten var kall och regnig vilket ledde till sen skörd. Vi gjorde vitt vin och rosé det året med frisk syra. 2016 var säsongen kanon men mycket av både regn och sol, vi lät odlingsläget vid Eleshults gård hänga kvar så länge vi kunde och skördade där en månad senare. Det blev ett Solaris Late Harvest med lite restsötma som gav vår första internationella medalj. Året efter var mer utmanande, 2017 går till historien som en av de kallaste och regnigaste säsongerna i mannaminne, vi gör vitt och rosé i väldigt liten skala där fokus ligger på kvalité. Vi lanserar första årgången av Immelen, och även den får medalj i internationella tävlingar.
Vi kommer hålla årgångsprovningar vid väl valda tillfällen.