Comment

Winemakers Dinner på Folk Mat och Möten med Titti Qvarnström

Vinmakarens middag med Kullabergs Vingård 8 november 2019
Meny med 12 rätter på Folk Mat och Möten och 12 drycker från Kullabergs Vingård

Vinmakare K Felix G Åhrberg, Kullabergs Vingård
Kock Titti Qvarnström, Restaurang MAT
Sommelier Carina Olofsson Gavelin, Gavelinwine

1

Kullabergs Äppelcider, halvtorr
Mousserande vin
Rosé Assemblage 2018

Jordärtskocka, ostron, ostronört
Lubb, krasse, svampsoja
Havskräfta, grädde, shiitake

2

Vinmakarens fatprov
Lyckeri Assemblage 2018
Kullabergs Äppelcider, torr
K, skånsk spätlese

Kammussla, sesam, gurka
Morot, kycklingskinn, bondböna
Confiterad schalottenlök, tångcaviar, prästost
Rotselleri, hasselnöt, lingon

3

Kullabergs röda
Immelen 2018
Ädeldestillat Äpple

Glaserad rödbeta, kakao, hallon
Tartar, dill, morot, ättika
Brynt fläsksida, äpple, dragon

4

Ädeldestillat Rönnbär & Oxel
Kullabergs Citronlikör

Mandel, fänkål, vit choklad
gräddfil, citrus, karamell

Comment

Comment

P1 Meny på besök

094380A5-3B67-480A-85E7-19C511F900CF.jpg

Meny i P1 besökte oss igen för att följa vår utveckling.

Mattias Säfvenberg på Aludden Prôvidore berättar om deras långsiktiga arbete med svenska viner, samt så berättar Victor och Felix om hur Kullabergs Vingård arbetar.

Med titeln på avsnittet "Sverige på väg att bli ett riktigt vinland" känns det som att vi är på rätt väg.

Comment