Lyckeri 2020

Äntligen är det dags för första lanseringen på Systembolaget av årgång 2020. Onsdag kl 10 går det att beställa Lyckeri 2020 via Systembolaget hemsida samt att finna hos butikerna: Höganäs, Ängelholm, Helsingborg Drottninggatan, Berga, Råå, Båstad samt Hansa i Malmö.

Odlingssäsongen började med en kall och torr vår för att under sensommaren och hösten övergå till något soligare klimat. Vi valde att hålla ner mängden druvor per stock vilket bidrog till att vi är väldigt nöjda med kvalitén för året. 

Skörden gick av stapeln första halvan av oktober, flera druvsorter från olika odlingslägen. Det gör att vi under hösten vinifierade många batcher med sin egen karaktär som sedan, lagom till jul, komponerades till olika assemblage. Druvsorterna i Lyckeri 2020 är till största delen Souvignoir Gris, Muscaris och Donauriesling Värt att poängtera att för första gånger har vi inte Solaris i vårt vita klassik. 

Lyckeri 2020, Art# 3622501

Vitt vin, friskt och fruktigt med nyanser av gröna äpplen, citron, vit persiska, mango och lindblommor. Passar utmärkt till skaldjur, asiatiska rätter, getost samt säsongens primörer.

Bränneslyckan Druva Fatlagrad

På onsdag kl 10 lanserar vi även Bränneslyckan Druva Fatlagrad. Vårt ädeldestillat gjort på de bästa druvpressresterna från skörden 2019. Lagrat på ekfat, fransk ny ek, i 12 månader.

Vid skörd när vi pressar druvorna får vi en trevlig restprodukt i form av druvpressrester. Den är ganska torr i sin struktur men med härliga aromer som finns kvar i skalen. Vår kopparpanna är av märket Carl, en specialbyggd aromadestillator som varsamt  destillerar mäsken och lyfter fram aromatiken från frukten. Mäsken som vi har jäst upp från druvpressresterna destillerar vi i slutskedet av jäsningen. På så vis får vi kraftfull aromatik som lyfter fram druvans naturliga karaktär.

Bränneslyckan Druva Fatlagrad, Art# 3622302

Aromatiskt ädeldestillat gjort på de bästa pressresterna från 2019, lagrat på nytt franskt ekfat i 12 månader. Producerat i liten skala. Passar utmärkt före eller efter maten, samt till kaffe och dessert.

Comment