Comment

Kullabergs Äppelcider Halvtorr

Vi fortsätter satsa på äppelcider med liten sötma och balanserad syra, där den rena karaktären av äpplen lyfts fram. Nu släpper vi även vår äppelcider som halvtorr. Kullabergs Äppelcider Halvtorr finns på Systembolagen i Höganäs, Ängelholm, Råå, Berga och Drottninggatan Helsingborg, samt beställningssortimentet över hela Sverige

23127155.jpg

Comment

Comment

Första lanseringen av årgång 2018

Nu släpper vi två viner från årgång 2018 till Systembolaget.
Ni hittar dom i Höganäs, Ängelholm, Råå, Berga och Drottninggatan Helsingborg, samt beställningssortimentet över hela Sverige.

Lyckeri 2018 Assemblage 2018 (art# 33704) är ett vitt vin, frisk och fruktig med karaktär av tropiska frukter & plommon.

Rosé Assemblage 2018 (art# 33701) är fruktig och elegant med karaktär av mogna röda bär samt underliggande rostade nyanser.

Skärmavbild 2019-06-11 kl. 23.27.33.png

Vi gläds också åt höga betyg och fina omdömen från Dagens Industri i samband med lanseringen:

Skärmavbild 2019-06-03 kl. 15.06.31.png
Skärmavbild 2019-06-03 kl. 15.06.42.png
 

Comment

Plantering 2019 - ännu en storsatsning på Kullabergs Vingård

Comment

Plantering 2019 - ännu en storsatsning på Kullabergs Vingård

Kullabergs Vingård fortsätter att expandera och kommer under maj att plantera ytterligare 4 hektar med ca 12.000 vinstockar. Målet är att öka produktionen samt att även satsa på röda viner av världsklass. 

Läget är noga utvalt, ett avlångt fält med sydvästlig sluttning. Gedigna förberedelser med dränering, näringsoptimering och djupbearbetning av jorden har skett under vinterhalvåret för att skapa bästa tänkbara förutsättningar. Planteringen kommer att ske med en specialbyggd GPS-styrd planteringsmaskin som kommer upp från Tyskland.

Tre sorter har valts ut; Solaris, som länge har fungerat bra i kalla odlingsklimat, samt de blå sorterna Pinot Nova och Cabernet Noir. Dessa har provats på det testfält med över 20 sorter som finns på gården. Alla är PIWI-sorter vilket innebär att de är högresistenta mot svampsjukdomar. Detta bidrar till hållbar vitikultur och möjliggör avsevärt lägre användning av bekämpningsmedel. 

”Speciellt Pinot Nova och Cabernet Noir kommer bli en härlig utmaning, både ute i odlingarna och under vinifikationen. Högresistenta sorter är framtiden, det finns stor potential” säger K Felix G Åhrberg, vinmakare och oenolog på Kullabergs Vingård. 

Det är den andra stora planteringen som sker på Kullabergs Vingård under kort tid. År 2017 planterades ca 8 hektar och efter den kommande planteringen kommer gården ha ca 14 hektar odling.

”På Kullabergs Vingård arbetar vi hårt för att göra vin av högsta kvalité” säger VD Victor Dahl. ”För att lyckas behövs det även en del kvantiteter i produktionen. Vi vill ha flera sorters druvor på olika odlingslägen, medarbetare med spetskompetens samt en state-of-the-art maskinpark för att kunna nå det alldeles extra”. 

Satsningen på Kullabergs Vingård är en av de största investeringarna i vinproduktion som någonsin gjorts i Sverige.

IMG_3505.JPG
IMG_3434.JPG

Comment

Comment

Nylansering av torr cider

Frukten kommer som vanligt från Kullabygden men i den här omgången har vi även äpplen från gamla fina träd runt vingården. De ger mycket arom och sätter stor och härlig prägel på cidern.

Cidern är uppfriskande med liten sötma och behaglig syra. Strukturen är balanserad och fruktens naturliga karaktär lyfts fram.

Cidern finns på Systembolaget i flaskor om 33 cl.
Ni hittar den i Höganäs, Ängelholm, Råå, Berga och Drottninggatan Helsingborg, samt beställningssortimentet över hela Sverige.

Art# 33563

OD7D0143.JPG

Comment

Hållbarhet - Våra mål

Comment

Hållbarhet - Våra mål

Våra ambitioner är att producera vin av världsklass och för oss är det viktigt att göra detta under hållbara former. 

Vi sätter stolthet i att arbeta med hållbara jordbruksmetoder där vi främjar mångfald i vår vingård samt i dess omgivning. Vi använder toppmoderna metoder för att begränsa användningen av tillsatser till både vår jord och vårt vin. Läs om vårt arbete och våra ambitioner i vår hållbarhetspolicy.

Namnlös.jpg

Comment

Comment

Guld i International PIWI Wine Awards

GULD i International PIWI Wine Awards för vår Immelen 2017. Första guldet på en internationell tävling till vingården och hela 95 poäng! Immelen 2017 är ett Solarisvin, skördat sent i oktober från vår odling vid gamla Bräcke skola. 2017 var en tuff säsong med få soltimmar och hög nederbörd under vegitationsåret. Ett stort erkännande för både Immelen 2017 och vingården.

Immelen
guld
33304_402_11135.jpg

Comment