Kullabergsvingårdlogo.png

Första rankorna på en hektar sattes 2006 och vingården har sedan dess varit känt under namnet Kullahalvöns Vingård. 2015 kom nya ägare och sedan dess odlingen vuxit till cirka 9,5 hektar, och vingården har vunnit flera internationella medaljer.

Namnbytet till Kullabergs Vingård är ett led i vår expansion, vingården drivs under samma ledning som tidigare och med samma mål och visioner. Vi ska göra svenskt världklassvin och vill således ha ett varumärke som fungerar globalt. Dessutom berättar just namnet Kullaberg bättre våra odlingsförutsättningar då vi ligger vid foten av berget.

Namnbytet sker i samband med lansering av delar av årgång 2017. Vårt vita Lyckeri 2017 samt vår Rosé Auriel 2017. Båda blev i förra veckan tilldelade bronsmedalj i International Wine Challenge i London. Vinerna lanseras på Systembolaget 1 juni.

Comment