Världskonferensen VitiNord gick av stapeln i Sverige och Danmark sommaren 2018. Konferensen syftar till att föra samman aktörer som håller på med, och har intresse av, vitikultur i kalla klimat. På plats fanns över 100 deltagare från bland annat från Sverige, Dammark, USA, Kanada, Australien (Tasmanien), Tyskland, Finland och Estland.

Bakom arrangemanget låg SLU i Alnarp samt Köpenhamns Universitet. Programmet bestod bland annat av två heldag på respektive universitet samt två dagar med rundturer på vingårdar i respektive land.

På onsdagen besökta deltagarna oss på Kullabergs Vingård, vi visade vingården, vinkällaren samt våra vingårdsmaskiner. Det var framförallt ett stort intresse runt vår testplantering där vi testar 21 olika sorter och hur dom klarar vårt nordliga klimat.

För mer information besök VitiNord2018.org >>

Comment