Vinmakarens middag med Kullabergs Vingård 8 november 2019
Meny med 12 rätter på Folk Mat och Möten och 12 drycker från Kullabergs Vingård
Vinmakare K Felix G Åhrberg, Kullabergs Vingård
Kock Titti Qvarnström, Restaurang MAT
Sommelier Carina Olofsson Gavelin, Gavelinwine
1
Kullabergs Äppelcider, halvtorr
Mousserande vin
Rosé Assemblage 2018
Jordärtskocka, ostron, ostronört
Lubb, krasse, svampsoja
Havskräfta, grädde, shiitake
2
Vinmakarens fatprov
Lyckeri Assemblage 2018
Kullabergs Äppelcider, torr
K, skånsk spätlese
Kammussla, sesam, gurka
Morot, kycklingskinn, bondböna
Confiterad schalottenlök, tångcaviar, prästost
Rotselleri, hasselnöt, lingon
3
Kullabergs röda
Immelen 2018
Ädeldestillat Äpple
Glaserad rödbeta, kakao, hallon
Tartar, dill, morot, ättika
Brynt fläsksida, äpple, dragon
4
Ädeldestillat Rönnbär & Oxel
Kullabergs Citronlikör
Mandel, fänkål, vit choklad
gräddfil, citrus, karamell