Det är med stor glädje vi nu lanserar vår dryckesklubb där vi samlar alla vinvänner till Kullabergs, och naturligtvis heter då klubben: Kullabergs Vin & Vänner (KVV). I vår klubb ska det inte bara handla om vin. Det finns ju annat gott man kan prova, som till exempel olika destillat, och just nu har vi en variant på rönnbär & oxel. Vi tänker oss också allt det goda som bygden bjuder, som lokalodlad sparris eller varför inte smakprovning av Felix hemmalagade raclette.
 
Som medlem i KVV får man besöka våra speciella arrangemang som bland annat kommer hållas i vår klubblokal Skänken, den nybyggda vinbaren på gården. Nu jobbar vi för fullt på ett späckat program för säsongen 2020 med fler specialprovningar, temakvällar, gästkockar och workshops ute bland vinrankorna.

Under våren gör vi några exklusiva smygstarter för dig som varit med från början (se nedan). Före sommaren blir det invigning av Skänken med pompa och ståt!
 
24 januari kl 17:30 - Tankprovning
Då kommer våra klubbmedlemmar ha möjlighet att prova ungvinerna direkt från ståltankar och ekfat. En unik upplevelse där vinmakare K Felix G Åhrberg tar oss på resa från reduktiva jäsningar på Solaris till friska jäsningar för Riesling. Årgång 2019 är lovande! Efter provningen i tankhallen tar vi ett glas vin i Skänken (vår nya vinbar tillika klubblokal) med en lättare måltid. 350 kr per person, först till kvarn då vi har begränsade platser. Anmäl till victor@kullabergs.se
 
28 februari kl 17:30 – Solaris från olika länder
Vin- och matjournalisten Mikael Mölstad (bl a Svenska Dagbladet och Allt om Vin) tar oss med på en resa med Solaris från olika länder. Bland andra får du uppleva Polens och Schweiz bästa producenter av druvan! De olika Solarisvinerna från Europa jämför vi sedan med utvalda svenska solaris. Under kvällen har Felix lovat att göra de där racletterna! 350 kr per person, först till kvarn då vi har begränsade platser. Anmäl till victor@kullabergs.se
 
Hur blir man medlem?
Vill du bli medlem i Kullabergs Vin & Vänner? Jo, ni swishar 100 kr per person till 1233366416, kom ihåg att skriva både namn och e-postadress i kommentarsfältet.


Comment