Även japanska konsumenter kommer att ha möjlighet att dricka svenskt vin till storhelgerna. Tillsammans med keramikern Lisa Larsson, nyss fyllda 88 år, gör vi en speciallansering med både Immelen 2018 och Lyckeri 2018. Katten Mikey, det ikoniska verket, hänger med på våra etiketter till Japan.
Lisas japanska distributören Tonkachi besökte oss under skörden 2019 och har gjort en trevlig rapport om dagen. Se Kullabergs Japanska hemsida >>
Skånska Gastronomipriset delas ut till personer och företag som utfört särskilt utmärkta insatser för den skånska mat- och dryckeskulturen. Vi gläds åt att vara bland en imponerande grupp verksamheter som är nominerade för Årets Skånska Destination 2019.
Gå gärna in och rösta på oss >>
Fram till 5 december för första omröstningen.
2019 års pristagare kommer att tillkännages vid en storslagen galamiddag på Malmö Rådhus den 11 januari 2020.
Stort tack till alla besökare och kunder som druckit våra produkter under 2019!
Ett filmteam från Franska TV3 besökte vingården under skörden för att prata vinodling i kalla klimat.
Vinmakarens middag med Kullabergs Vingård 8 november 2019
Meny med 12 rätter på Folk Mat och Möten och 12 drycker från Kullabergs Vingård
Vinmakare K Felix G Åhrberg, Kullabergs Vingård
Kock Titti Qvarnström, Restaurang MAT
Sommelier Carina Olofsson Gavelin, Gavelinwine
1
Kullabergs Äppelcider, halvtorr
Mousserande vin
Rosé Assemblage 2018
Jordärtskocka, ostron, ostronört
Lubb, krasse, svampsoja
Havskräfta, grädde, shiitake
2
Vinmakarens fatprov
Lyckeri Assemblage 2018
Kullabergs Äppelcider, torr
K, skånsk spätlese
Kammussla, sesam, gurka
Morot, kycklingskinn, bondböna
Confiterad schalottenlök, tångcaviar, prästost
Rotselleri, hasselnöt, lingon
3
Kullabergs röda
Immelen 2018
Ädeldestillat Äpple
Glaserad rödbeta, kakao, hallon
Tartar, dill, morot, ättika
Brynt fläsksida, äpple, dragon
4
Ädeldestillat Rönnbär & Oxel
Kullabergs Citronlikör
Mandel, fänkål, vit choklad
gräddfil, citrus, karamell