Comment

Share

Part of Kullabergs team

DFS_RSteidl_RvorR_07.jpg

Robert Steidl

Being a young and dedicated team making wine in an upcoming wine country as Sweden, we are tremendously happy for the support from experienced, open-minded and dedicated Prof. Dipl.- Ing Robert Steidl from Austria. Since 2017 he has contributed in many ways to our development, out in the vineyard and also in our winemaking.

The HBLA und Bundesamt für Wein- und Obstbau in Klosterneuburg, the famous and only Austrian Federal State High School for Wine And Fruit, has since 1988 been Roberts alma mater. He was Head of the Department of Enology and then Head of the Viticulture Institute for more than 25 years before retiring in 2019. He was responsible for research and education in “Wine Technology“ with the aims to increase the quality of wine through optimized processing, development and application of adequate methods, today also more and more under the objective of sustainability.

“Working with the fine team at Kullabergs Vingård as mentor and consultant allows to bring in knowledge of more than 30 years and to take on todays challenges and opportunities”, says Robert Steidl.

_private_var_mobile_Containers_Data_Application_89BDD354-7C19-4123-90B5-A69251AEC9E9_tmp_CEBE2AD4-E5A3-424F-9932-3599EAE17AD8_Image.jpeg

Mia Fischer

Our mission is to produce world class wines in a part of the world that for many seems cold and remote. To reach our ambitious goals we are happy for perspectives bringing great knowledge, a highly developed sensory pallet, curiosity and “fingerspitzengefühl”. Therefor we are very happy to have Mia Fischer in our team!

Mia Fischer is an Oenologist and Viticulturalist who studied in Stellenbosch, South Africa. She was working almost a decade in ultra-premium winemaking under the guidance of Professor Denis Dubourdieu, who is the one first introducing the SIMONIT&SIRCH principles of respectful winter and spring pruning to their vineyards. Thereby she obtained first-hand experience in important principles and practices in South Africa and abroad, witnessing the benefits in wine quality. She is now operating as trainer and manager in Australia and the USA.

Comment

Share

Comment

Share

Kullabergs Vingård till Japan

Även japanska konsumenter kommer att ha möjlighet att dricka svenskt vin till storhelgerna. Tillsammans med keramikern Lisa Larsson, nyss fyllda 88 år, gör vi en speciallansering med både Immelen 2018 och Lyckeri 2018. Katten Mikey, det ikoniska verket, hänger med på våra etiketter till Japan.

Lisas japanska distributören Tonkachi besökte oss under skörden 2019 och har gjort en trevlig rapport om dagen. Se Kullabergs Japanska hemsida >>

Comment

Share

Comment

Share

Nominering i Skånska Gastronomipriset

Skärmavbild 2019-11-27 kl. 15.37.13.png
 

Skånska Gastronomipriset delas ut till personer och företag som utfört särskilt utmärkta insatser för den skånska mat- och dryckeskulturen. Vi gläds åt att vara bland en imponerande grupp verksamheter som är nominerade för Årets Skånska Destination 2019.

Gå gärna in och rösta på oss >>

Fram till 5 december för första omröstningen.
2019 års pristagare kommer att tillkännages vid en storslagen galamiddag på Malmö Rådhus den 11 januari 2020.

Stort tack till alla besökare och kunder som druckit våra produkter under 2019!

Comment

Share

Comment

Share

Fransk TV på besök

Ett filmteam från Franska TV3 besökte vingården under skörden för att prata vinodling i kalla klimat.

Comment

Share

Comment

Share

Winemakers Dinner på Folk Mat och Möten med Titti Qvarnström

Vinmakarens middag med Kullabergs Vingård 8 november 2019
Meny med 12 rätter på Folk Mat och Möten och 12 drycker från Kullabergs Vingård

Vinmakare K Felix G Åhrberg, Kullabergs Vingård
Kock Titti Qvarnström, Restaurang MAT
Sommelier Carina Olofsson Gavelin, Gavelinwine

1

Kullabergs Äppelcider, halvtorr
Mousserande vin
Rosé Assemblage 2018

Jordärtskocka, ostron, ostronört
Lubb, krasse, svampsoja
Havskräfta, grädde, shiitake

2

Vinmakarens fatprov
Lyckeri Assemblage 2018
Kullabergs Äppelcider, torr
K, skånsk spätlese

Kammussla, sesam, gurka
Morot, kycklingskinn, bondböna
Confiterad schalottenlök, tångcaviar, prästost
Rotselleri, hasselnöt, lingon

3

Kullabergs röda
Immelen 2018
Ädeldestillat Äpple

Glaserad rödbeta, kakao, hallon
Tartar, dill, morot, ättika
Brynt fläsksida, äpple, dragon

4

Ädeldestillat Rönnbär & Oxel
Kullabergs Citronlikör

Mandel, fänkål, vit choklad
gräddfil, citrus, karamell

Comment

Share